Αθήνα | Χαλάνδρι

Σάρκωμα Μήτρας

Τα αδιαφοροποίητα κύτταρα συνδετικού ιστού στο μυομήτριο ή τα στρωματικά κύτταρα του ενδομητρίου παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη του κακοήθους όγκου που είναι γνωστό ως σάρκωμα της μήτρας. Τα συμπτώματα του σαρκώματος της μήτρας ποικίλλουν ανάλογα με το στάδιο, τη θέση και τον τύπο του όγκου. Το σάρκωμα της μήτρας δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα αρχικά του στάδια.

Σάρκωμα Μήτρας

Οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως (μετρορραγία, μηνορραγία), η μεγάλη ποσότητα λευκών εκκρίσεων με έντονη οσμή και μια επιπλέον μόλυνση είναι όλα σημάδια ανάπτυξης όγκου. Η μικρή λεκάνη και τα γεννητικά όργανα αρχίζουν να πονάνε σε διάφορα σημεία.

Η αναιμία, η συσσώρευση ελεύθερου υγρού στην κοιλιακή κοιλότητα), η τοξίνωση, η καχεξία, η παρατεταμένη υποπυρετική κατάσταση και η γενική αδυναμία είναι συμπτώματα του σαρκώματος της μήτρας στα στάδια 3 και 4.
Οι ακόλουθες διαγνωστικές διαδικασίες είναι οι πιο αποτελεσματικές για την υποψία σαρκώματος της μήτρας: υστεροσκόπηση, αγγειογραφία, λαπαροσκόπηση, υστεροτραχηλογραφία και λεμφογραφία.

Όλοι οι ασθενείς με σάρκωμα της μήτρας πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις ήπατος (υπερηχογράφημα), πνευμόνων, γαστρεντερικού, ουροποιητικού συστήματος, νεφρογραφία και χρωμοκυστοσκόπηση, καθώς και σιγμοειδοσκόπηση (ακτινογραφία θώρακος).

Θεραπεία Σαρκώματος Μήτρας

Η χειρουργική επέμβαση είναι η κύρια θεραπευτική επιλογή για το σάρκωμα της μήτρας. Ο όγκος αφαιρείται με χειρουργική επέμβαση. Η έκταση της παρέμβασης καθορίζεται από τη θέση και το μέγεθος του νεοπλάσματος.

Σχετικά Θέματα
Υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα

Ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας για τη γονιμότητα είναι ο εντοπισμός της υπογονιμότητας...

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας της γονιμότητας...

Μικρογονιμοποίηση (ICSI)

Μικρογονιμοποίηση ICSI

Η μικρογονιμοποίηση, ICSI ή ενδοκυτταροπλασμική έγχυση σπέρματος...