Αθήνα | Χαλάνδρι

Ιωάννης Παπακωνσταντίνου

• Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Fertility Clinic Network Kindbody, Η.Π.Α.
• Λέκτορας, REI Fellows Board Review Course, MRSi, Σικάγο, Η.Π.Α.
• Επιστημονικός Συνεργάτης, Γένεσις Αθηνών
• Επιστημονικός Συνεργάτης, Όμιλος ΙΑΣΩ
• Επιστημονικός Υπεύθυνος, Θεραπευτήριο Αθηνών
• Υποψήφιος Διδάκτωρ, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Διδάσκων MSc «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή», Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

I. Papakonstantinou

Ο Ιωάννης Παπακωνσταντίνου είναι Μαιευτήρ – Χειρουργός Γυναικολόγος ειδικευθείς στην Γυναικολογική  Ενδοκρινολογία – Υπογονιμότητα, Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, Παιδική – Εφηβική Γυναικολογία και Κλιμακτήριο – Εμμηνόπαυση.

Ξεκίνησε κι ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στη Μαιευτική – Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” για 4 έτη. Κατά τη θητεία του υπήρξε Υπεύθυνος του τμήματος Παθολογίας Κύησης με ταυτόχρονη εκπαίδευση στη Μονάδα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Γυναικολογικών Υπερήχων αποκτώντας εμπειρία στη διαχείριση παθολογικών καταστάσεων της εγκύου και στην εκτέλεση Μαιευτικών – Γυναικολογικών Υπερηχογραφημάτων. Ακολούθως, διετέλεσε Υπεύθυνος Αίθουσας Τοκετών. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων, συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες του τμήματος Γυναικολογικής Ουρολογίας και πραγματοποίησε πολλές μαιευτικές και γυναικολογικές επεμβάσεις στην Αίθουσα Τοκετών και στο Χειρουργείο. Όντας Υπεύθυνος του Ογκολογικού Συμβουλίου της Κλινικής, κατά την ειδίκευσή του στη Γυναικολογική Ογκολογία, συμμετείχε στη διάγνωση και παρακολούθηση ογκολογικών περιστατικών, όπως και σε εκτεταμένες ογκολογικές επεμβάσεις, ενώ ανέλαβε το Εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο διενεργώντας πλήθος Κολποσκοπήσεων.

Επιπρόσθετα, ειδικεύτηκε επί 1 έτος στα τμήματα Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας – Υπογονιμότητας, Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Παιδικής – Εφηβικής Γυναικολογίας και Κλιμακτηρίου – Εμμηνόπαυσης υπό την επίβλεψη της Καθηγήτριας Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφίας Καλανταρίδου. Μετά το πέρας της ειδικότητας και σε συνεργασία μαζί της συνέχισε την εξειδίκευσή του ως Επιστημονικός Συνεργάτης στον τομέα της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας – Υπογονιμότητας με έμφαση στην Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια, στην Ωοθυλακιογένεση, στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, στις Επανειλημμένες Αποβολές και στην Ανδρική Υπογονιμότητα.

Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή – Εξωσωματική Γονιμοποίηση και στην εμφύτευση του εμβρύου για 3 έτη στην κλινική Γένεσις Αθηνών ως Επιστημονικός Συνεργάτης, όπου εξακολουθεί σήμερα να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου διατηρώντας και προσωπικό ιατρείο στην κλινική για τη διευκόλυνση των ασθενών του.

Εν συνεχεία, μετέβη στο Σικάγο των Η.Π.Α. ως Reproductive EndocrinologyInfertility Fellow, στην παναμερικανική αλυσίδα 46 πολιτειακών κλινικών Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Fertility Clinic Network Kindbody, για μετεκπαίδευση από την CEO και Καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Angeline Beltsos, Διευθύντρια του τμήματος Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας – Υπογονιμότητας του Wayne State University, Detroit, Michigan. Έκτοτε συνεργάζεται μαζί της ως Visiting IVF Specialist με γνώμονα τη φροντίδα ασθενών που πάσχουν από γυναικεία και ανδρική υπογονιμότητα.

Ακόμη, υπηρετεί ως Λέκτορας (Lecturer) στο Σικάγο των Η.Π.Α. και συνεχίζει μέχρι σήμερα τη διδασκαλία γυναικολόγων του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος Εξειδίκευσης (Fellowship) στη Γυναικολογική Ενδοκρινολογία – Υπογονιμότητα μέσω του REI Fellows Board Review Course, MRSi με κατεύθυνση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Ξεκίνησε επίσης ως Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (MSc) «Ανθρώπινη Αναπαραγωγή» που οργανώνεται από το Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σχετικά με τις Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και την Πρόωρη Ωοθηκική Ανεπάρκεια.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος στο Θεραπευτήριο Αθηνών το Ιατρείο Γονιμότητας & Αναπαραγωγικής Ιατρικής, όπου παρέχει ολοκληρωμένες διαγνώσεις, εξατομικευμένες εξετάσεις με σύγχρονες θεραπείες, ώστε η συμβολή του να βοηθήσει όλους όσους επιθυμούν να βιώσουν τη χαρά να φέρουν μια νέα ζωή στον κόσμο.

Στο παρελθόν, είχε ειδικευθεί στο Κέντρο Μαστού του Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου” και στην Α’ Κλινική Μαστού του Ιδιωτικού Νοσοκομείου “Μητέρα” στη χειρουργική και στις παθήσεις του μαστού, υπήρξε Υπεύθυνος Ογκολογικού Συμβουλίου του Κέντρου Μαστού κι εκτέλεσε πληθώρα επεμβάσεων, όπως μαστεκτομές, τμηματεκτομές, αφαιρέσεις αποτιτανώσεων κλπ. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό δίπλωμα Μαστολογίας της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας (SIS) και το πιστοποιητικό εκπαίδευσης στην απεικόνιση του μαστού που καλύπτει όλες τις πτυχές των διαγνωστικών και των απεικονιστικά καθοδηγούμενων παρεμβάσεων από την Διεθνή Σχολή Απεικόνισης Μαστού IBUS.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και απέκτησε το πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης στην Ανθρώπινη Αναπαραγωγή του Ε.Κ.Π.Α. τα έτη 2016-2017, το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή της American Society for Reproductive Medicine (A.S.R.M.) το έτος 2017, το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στην Διαχείριση Περιστατικών Υπογονιμότητας και στην Βελτιστοποίηση της Ωοθηκικής Διέγερσης της U.E.M.S. σε συνεργασία με την G.F.A. το έτος 2017, το πιστοποιητικό μετεκπαίδευσης στην Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής στη Γυναικολογία (A.L.S.G.) το έτος 2017 και το δίπλωμα μετεκπαίδευσης στον Ιατρικό Βελονισμό (ICMART) τα έτη 2017-2019.

Επιπλέον, υπήρξε έμμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (Hellenic Health Foundation) υπό την εποπτεία της Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Harvard University, Αντωνίας Τριχοπούλου στα Ερευνητικά Προγράμματα “European Prospective, Investigation into Cancer and Nutrition” και “Credits4Health”.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (A.S.R.M.), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής (E.S.H.R.E.), της MENSA (High IQ Society), ενώ έχει υπάρξει ομιλητής συνεδρίων Μαιευτικής Γυναικολογίας, όπως στο Πανελλήνιο Συνέδριο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας κ.α. Επιπλέον, είναι μέλος Συντακτικής Επιτροπής (Editor) σε Διεθνή Περιοδικά, όπως International Journal of Gynecology and Reproductive Sciences (IJGRS), Journal of Genital System & Disorders, Journal of Reproductive Medicine and Sexual Health, Journal of Gynecology & Obstetrics.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα εθελοντικά προγράμματα για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου.

Τέλος, έχει συγγράψει τη δική του ποιητική συλλογή με τίτλο «Βιογραφία μιας στιγμής», Εκδόσεις Ιωλκός το έτος 2010 κι είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.