Ειδικός Αναπαραγωγής – Λέκτορας, Η.Π.Α.

Υπερδιέγερση Ωοθηκών

Η υπερδιέγερση των ωοθηκών είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης μεγάλου αριθμού ωοθυλακίων. Τα τοιχώματά τους παράγουν ενεργά οιστρογόνα, ένα υπερβολικό επίπεδο αυτών των ορμονών στο αίμα οδηγεί στις αντίστοιχες αντιδράσεις – πάχυνση του αίματος, εμφάνιση υγρού στις κοιλότητες (θωρακικό, κοιλιακό).

Υπερδιέγερση Ωοθηκών

 Μια ήπια μορφή υπερδιέγερσης των ωοθηκών, η οποία είναι αναπόφευκτη σε κάποιες περιπτώσεις, δεν διαταράσσει τη γενική κατάσταση. Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί δυσφορία στην κοιλιά, ελαφριά αδιαθεσία. Αυτά τα συμπτώματα διορθώνονται γρήγορα χωρίς σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών εμφανίζεται μερικές φορές σε γυναίκες που δεν έχουν καθόλου παράγοντες κινδύνου. Ωστόσο, παράγοντες που είναι γνωστό ότι προκαλούν αύξηση του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών περιλαμβάνουν:

Επιπλοκές Υπερδιέγερσης Ωοθηκών

Προστασία από την υπερδιέγερση ωοθηκών;

Για να μειώσετε τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών, θα χρειαστείτε ένα ατομικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα φάρμακα γονιμότητας. Ο ιατρός παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων επαναλαμβανόμενων υπερήχων για να ελέγξει την ανάπτυξη των ωοθυλακίων και εξετάσεις αίματος για να ελέγξει τα επίπεδα των ορμονών σας.
Οι στρατηγικές που βοηθούν στην πρόληψη του συνδρόμου υπερδιέγερσης των ωοθηκών περιλαμβάνουν:

Σχετικά Θέματα
Υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα

Ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας για τη γονιμότητα είναι ο εντοπισμός της υπογονιμότητας...

Εξωσωματική Γονιμοποίηση (IVF)

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας της γονιμότητας...

Μικρογονιμοποίηση (ICSI)

Μικρογονιμοποίηση ICSI

Η μικρογονιμοποίηση, ICSI ή ενδοκυτταροπλασμική έγχυση σπέρματος...